Het land Gambia

Gambia is een prachtig West-Afrikaans land, gelegen aan weerszijden van de Gambia rivier. Het wordt omsloten door Noord- en Zuid-Senegal en in het westen grenst het aan de Atlantische Oceaan. Aan de kust is de breedte ca. 50 km, landinwaarts ca. 35 km. Dat betekent dat bij een lengte van 320 km de totale oppervlakte van dit land 11.295 km2 is. Gambia is daarmee het kleinste land van het Afrikaanse continent. Gambia heeft geen mineralen of andere natuurlijke rijkdommen; naar schatting leeft 75% van de bevolking van landbouw en veeteelt.


Gambia heeft prachtige flora en fauna en een subtropisch klimaat met een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen duurt van ongeveer half oktober tot ongeveer half Juni.

Zo'n 62% van de bevolking leeft er onder de armoedegrens volgens de Verenigde Naties. Dat betekent voor de inwoners van Gambia: slecht of geen onderwijs voor de kinderen, slechte gezondheidszorg en vuil drinkwater. Er is dringend hulp nodig om de leefsituatie te verbeteren.


Om ons werk voort te kunnen zetten hebben wij uw hulp hard nodig.
Met uw bijdrage, hoe klein ook, kunnen de kinderen in Gambia naar school, hebben een veilig thuis, onderdak, voedsel en heeft de bevolking goede sanitaire- en schoon drinkwatervoorzieningen om weerstand te bieden tegen ziekten.NL_Home.html
EN_Welcome.html
FA_Bienvenue.html
NL_Help.html

Les Amis de Gambie © 2019  Privacy Policy

Les Amis de Gambie

53, boulevard Grande-Duchesse Charlotte

L-1331 Luxembourg

Luxembourg


Call Luxembourg:     (00352) 621221476

Call Gambia:             (00220)  6760001

Mail:    info@lesamisdegambie.com