Nieuw project van Les Amis de Gambie

NL_Home.html
EN_Welcome.html
FA_Bienvenue.html
NL_Help.html

Nieuw project: ‘An apple a day....’


U kent vast het oude Engelse gezegde ‘an apple a day keeps the doctor away’, in het Nederlands laat het zich vertalen als ‘iedere dag een appel, houdt de dokter op afstand’.

De kinderen die in het kindertehuis wonen eten elke dag een stuk fruit en verse groenten en zijn gelukkig weinig ziek.

Overal in Gambia vind je kraampjes met fruit en groenten langs de kant van de weg.

Afhankelijk van het seizoen worden er voornamelijk mango’s, watermeloenen, papaja’s, bananen, sinaasappels, maar ook (geïmporteerde) appels gegeten.

Op het terrein van het kindertehuis staan een aantal bananenplanten en kokospalmen en aan de achterkant van het kindertehuis bevindt zich onze moestuin waar wij onder meer okra, lente-uien, aubergines, wortels, citroengras, sla en kool verbouwen. Onze tuinmannen Bakary en Kekuta leren de kinderen zo op een leuke en positieve manier hoe groente en fruit groeien. De oudere meisjes leren om te koken met verse ingrediënten; in Gambia moet je als jonge vrouw kunnen koken voordat je het ouderlijk huis verlaat.

We kunnen niet alles zelf verbouwen en daarom gaat ‘moeder’ Esther elke vrijdagmorgen naar de markt in Serrekunda om groenten en fruit in te kopen.

Wekelijks besteden wij zo’n € 50 aan de inkoop van groenten en fruit. Dat is een behoorlijke hap uit ons budget en daarom starten we het project ‘An apple a day’.

Wij hopen in totaal € 2.600 op te halen: genoeg om voor heel jaar groenten en fruit te kunnen kopen voor alle kinderen.


Wij zouden het enorm waarderen als u ons hiermee wilt helpen door een donatie te doen en uw bijdrage te storten op rekeningnummer NL02 RABO 0142 4438 40 (Rabobank te Oss) ten name van Stichting Les Amis de Gambie onder vermelding van ‘An apple a day’.

Les Amis de Gambie © 2019  Privacy Policy

Les Amis de Gambie

53, boulevard Grande-Duchesse Charlotte

L-1331 Luxembourg

Luxembourg


Call Luxembourg:     (00352) 621221476

Call Gambia:             (00220)  6760001

Mail:    info@lesamisdegambie.com