Nieuw project van Les Amis de Gambie

NL_Home.html
EN_Welcome.html
FA_Bienvenue.html
NL_Help.html

Nieuw project: ‘Power for Power!’


Wij wekken in het kindertehuis zelf stroom op door middel van zonnepanelen en windmolens. De opgewekte stroom van 24 volt wordt opgeslagen in een grote accubank van 2700 ampère.

Omdat het kindertehuis, net als bij u thuis, 230 volt nodig heeft, zijn inverters (ook wel omvormers genoemd) aangesloten op de accubank. Deze inverters transformeren de spanning van 24 volt naar 230 volt.

Het kindertehuis heeft vier zekeringgroepen, voor elk gebouw een en een aparte voor de waterpomp. Elke groep wordt gevoed door een inverter, in totaal dus vier inverters. Deze inverters produceren per stuk een vermogen van maximaal 2500 watt. Dus per groep kan er niet meer stroom (vermogen) gevraagd worden dan 2500 watt. Om dit even te vertalen naar westerse begrippen: dat is de stroom die nodig is om een föhn en een koffiezetapparaat tegelijk te kunnen gebruiken, of een stofzuiger en een televisie met een paar lampen.

Twee van deze groepen -en dus twee inverters- draaien vierentwintig uur per dag op volle capaciteit om verlichting, koelkasten, vrieskisten etc. te voorzien van 230 volt. De twee andere inverters worden ook vol belast, maar niet vierentwintig uur per dag.

Onze huidige inverters variëren in leeftijd, deze zijn tussen de zes tot tien jaar oud. Tien jaar staat gelijk aan ruim 87.500 bedrijfsuren, in een omgevingstemperatuur van ongeveer 40°C met een hoge luchtvochtigheid en enorm veel stof. Zeer recent is één inverter, eentje die niet dag en nacht vol werd belast, kapotgegaan. In dit geval de inverter van de waterpomp. Geen stroom is geen water! Gelukkig beschikken we over een noodsysteem voor de watertoevoer. Het moge duidelijk zijn dat de geïnstalleerde inverters technisch aan het einde van hun levensduur zijn. Wij kunnen dan ook niet langer wachten tot een andere inverter problemen geeft: het kindertehuis heeft dringend nieuwe inverters nodig!

Het huidige totaal geïnstalleerde invertervermogen is 4 x 2,5 kilowatt = 10 kilowatt. We willen deze vier inverters vervangen door drie nieuwe inverters van elk 4 kilowatt. Omdat dit nieuwe type inverters parallel geschakeld kunnen worden, zouden we in totaal 12 kilowatt vermogen krijgen voor elke(!) groep.

De totale kosten voor het vervangen van de inverters, klein materiaal en transportkosten per zeecontainer naar Gambia bedragen € 8.136. Doordat stichtingslid Jean en vicepresident Gert-Jan de inverters zelf kunnen monteren en aansluiten, kunnen wij ons de montage- en installatiekosten besparen.


Wij realiseren ons dat het zeker niet eenvoudig zal zijn om dit kostbare project gefinancierd te krijgen en waarderen het dan ook enorm als u ons hiermee wilt helpen. U zou ons enorm steunen door uw bijdrage te storten op rekeningnummer NL02 RABO 0142 4438 40 (BIC: RABONL2U) ten name van Stichting Les Amis de Gambie onder vermelding van ‘Power for Power!’ Alvast dank voor uw bijdrage!
Les Amis de Gambie © 2019  Privacy Policy

Les Amis de Gambie

53, boulevard Grande-Duchesse Charlotte

L-1331 Luxembourg

Luxembourg


Call Luxembourg:     (00352) 621221476

Call Gambia:             (00220)  6760001

Mail:    info@lesamisdegambie.com